Národní tým neslyšících překvapil, na dobře obsazeném turnaji skončil druhý

12.06.2013 22:57

Ve florbale se v minulých dnech zformovala reprezentace neslyšících. A hned si připsala velký úspěch, když na turnaji Floorball Player Cup obsadila stříbrnou příčku. 

 

Kdo čekal, že v konfrontaci s celky Amatéři.cz, FBC Apollo a ZOO Praha budou mít handicapovaní sportovci problémy, byl nejspíš hodně překvapen. Svěřenci trenéra Uhera totiž předvedli parádní výkony a v kunratické hale se rozhodně neztratili. A to přesto, že první zápas jim moc nevyšel.

Soupeřem jim byl tým Amatéři.cz složený z několika bývalých extraligových hráčů. Mužstvo neslyšících urputně bojovalo, nakonec ale vysokému favoritovi podlehlo 1:6. Následovala porážka s Apollem 1:3 a následná výhra 4:2 nad ZOO Praha, což byl vůbec první triumf české florbalové reprezentace neslyšících v její historii.

Do nedělního play-off tak vstoupila ze třetího místa a soupeřem jí bylo Apollo. Vyrovnaný zápas přinesl možná trochu překvapivou výhru neslyšících, kteří předvedli maximální nasazení a i díky skvělým výkonům Hartingera s Bednaříkem zvítězili 6:5.

Stejným výsledkem dopadlo i finále, ovšem s tím rozdílem, že tentokrát se z výhry 6:5 radovali Amatéři.cz. Ti tak celý turnaj ovládli, druzí neslyšící se zase mohli těšit z ceny pro nejlepšího gólmana, kterým se stal jejich Petr Brandl.

Uvidíme, zda jim forma vydrží i do turnaje Republic Cup, jenž se odehraje koncem června v Ostravě.

 

viz ze stránky : Florbal.cz