Slyšící reprezentanti proti neslyšícím reprezentantům na florbale

17.09.2013 21:54

Slyšící florbaloví reprezentanti si v sobotu 14. září na soustředění v Berouně odnesli ojedinělou zkušenost. Nastoupili totiž k exhibici proti národnímu výběru neslyšících.Druhou a třetí třetinu odehráli se špunty v uších, aby se tak alespoň částečně vžili do podmínek, které jsou pro jejich neslyšící soupeře zcela běžné. Slyšící florbalisté byli sice v nevýhodě kvůli komunikaci, ale i tak perfektně hráli. Sice ve druhé a třetí třetině dostali neslyšící hráči od nich méně gólů než v první, přesto slyšící reprezentanti vyhráli 9:0.

Neslyšící florbalisté
 

Po exhibičním utkání ještě neslyšící absolvovali trénink pod vedením trenérů české reprezentace Radimem Cepkem a Zdeňkem Skružným a kondičním trenérem. I to byla zcela jistě zajímavá zkušenost pro obě strany, protože komunikace probíhala přes tlumočníka do znakového jazyka. Podle slov slyšících hráčů neslyšící nehráli vůbec špatně.

Poprvé se výběr neslyšících reprezentantů České republiky představil na běžném turnaji v pražských Kunraticích v červnu letošního roku a hned to byla premiéra úspěšná, tým vybojoval 2. místo.

Dalším zajímavým zápasem pro ně byl červnový zápas s extraligovým týmem Liberce na turnaji v Ostravě. Odešli sice poraženi 2:8, ale pro ně to byl jistě zážitek, který jim přinesl zajímavé zkušenosti.

Neslyšící reprezentanty čeká letos od listopadu nová ligová soutěž neslyšících a reprezentační soustředění. Projekty připravují Jan Crkovský, Marek Bednařík, Tomáš Hartinger, Jan Jindráček a člen komise a trenér české reprezentace Jiří Uher.

 

Zdroj: florbal.cz, ZN